Vakantietrends 2015

vakantietrends

Net als vele andere dingen in ons leven is ook de manier hoe we vakantie vieren is aan trends onderhevig. Vorig jaar waren cruisen en glamping nog de trend. Dit jaar is het weer anders. Healthmagazine Santé heeft de top 5 voor 2015 op een rij gezet.

1. Meet the locals!

We duiken meer en meer in de leefgewoontes van andere culturen als we op vakantie zijn. Vorig jaar was dit al een beginnende trend. Dit jaar zet dit door. Weg van de toeristische plekken en meer op zoek naar de lokale hotspots. Een trend die we daarbij steeds meer zien is het overnachten bij de locals thuis. Via Airbnb worden steeds meer boekingen gedaan om te overnachten bij de lokale bevolking.

2. Combinatie van relaxen en activiteiten

We gaan dit jaar niet meer alleen lui op onze handdoek op het strand liggen. Nee, we wisselen relaxen af met activiteiten. Bijvoorbeeld surfen, wandelen, wijnproeverijen, enzovoort.

surfvakantie

3. Detoxen

Het hebben van een gezonde levensstijl is iets waar steeds meer mensen zich bewust van worden en hier actief naar gaan leven. En ook tijdens vakanties. De trend is dan ook om dit door te trekken tijdens onze vakantie door bijvoorbeeld te detoxen met een sapkuur of yogalessen te volgen.

4. Verrassingsreizen

Helemaal hot zijn de verrassingsreizen dit jaar. Je boekt een reis, zonder dat je weet waar je naartoe gaat. Je kunt bijvoorbeeld via sprs.me een citytrip boeken, zonder te weten naar welke stad je gaat. Je wordt dus verplicht je helemaal te verrassen op het moment dat je op je bestemming aankomt. Mensen vinden dit soort reizen zo leuk omdat je niet alles al tot in de puntjes hebt voorbereid. Meestal doen we dat nu wel en hebben we eigenlijk onze vakantie al helemaal gepland en ‘beleefd’ voor we überhaupt op reis zijn gegaan.

5. Minder bekende bestemmingen

We kiezen er steeds vaker voor om een wat minder bekende bestemming te kiezen. Dus niet meer Toscane, Côte d’Azur of de Costas. We gaan voor reizen naar Macedonië, IJsland of andere minder vertrouwde bestemmingen.

Ijsland

Ben jij er klaar voor je koffer te pakken en een van deze nieuwe trends te volgen­?

Author: Ybo

Share This Post On