De 7 mooiste stranden ter wereld

Heb je (weer) vakantiekriebels? Mag een strand niet ontbreken tijdens jouw vakantie? Skyscanner heeft de mooiste stranden van deze wereld op een rijtje gezet. Dus wie weet heb je na het lezen van dit artikel je nieuwe vakantiebestemming wel gevonden omdat je per se naar één van deze stranden wilt.

1.    Aruba, Nederlandse Antillen

In totaliteit heeft Aruba 11 kilometer aan prachtige parelwitte stranden. De meeste stranden zijn relatief rustig met kalm water waar je lekker in kunt zwemmen, snorkelen of duiken. Dus wil je een vakantie waarbij relaxen en rust het belangrijkste zijn? Kies dan dit Nederlandse eiland voor de kust van Venezuela.

strand aruba

2.    Bora Bora, Frans Polynesië

Bora Bora is een prachtige tropische bestemming in de Stille Zuidzee. Zon, zee en strand is waar het hier om draait. Duiken of snorkelen tussen de koraalriffen kan afgewisseld worden met heerlijk zonnebaden op de prachtige stranden.

borabora

3.    Varkensbaai, Brazilië

Varkensbaai is een perfect Braziliaans strand van het eiland Fernando de Noronha ten oosten van Noord-Brazilië. Bij deze archipel gaat het voornamelijk om ecotoerisme. Dolfijnen, schildpadden en prachtige vissen kan je van dichtbij meemaken.

varkensbaai

4.    Fethiye, Turkije

Fethiye in Turkije is wat dichter bij huis en de stranden zijn er niet minder mooi om. Lange en brede zandstranden van Oludeniz een Calis worden afgewisseld met kiezelstranden rondom de baai bij de stad.

fethiye turkije

5.    La Digue, Seychellen

Bij het horen van de naam Seychellen denk je aan huwelijksreizen naar het paradijs. Alle eilanden hebben prachtige stranden waar je heerlijk kunt genieten en relaxen. Skyscanner heeft van al die stranden La Digue gekozen tot de mooiste.

La Digue, Seychellen

6.    Lanikai Beach, Hawaii

Lanikai Beach is een perfect strand voor de surf liefhebbers onder ons. Lekker paddelen en suppen kan je er ook! En wie weet ontmoet je wel een zeeschildpad!

Lanikai_Beach,_Hawaii

7.    Navagio, Zaynthos

Helemaal verstopt tussen de kliffen ligt dit prachtige strandje van het Griekse eiland Zakynthos. Prachtig blauw water met een wit strand. Let op: het lijkt zand, maar het zijn witte kiezels. Het strandje wordt ook  wel ‘shipwreck beach’ genoemd omdat er als sinds 1982 een oud scheepswrak op het strand ligt. Je kunt het strand per boot bereiken. Het is een toeristische trekpleister, dus rustig zal het er waarschijnlijk niet zijn.

zakynthos_0

Author: Ybo

Share This Post On