10 Populaire backpackbestemmingen

Backpacken wordt steeds populairder, vooral onder jongeren. Al eerder schreven we over de 10 tips voor mee in de rugzak. Maar waar ga je dan met die rugzak naartoe? Wat zijn nu de meest populaire backpack-bestemmingen? Skyscanner heeft voor dit jaar de populairste bestemmingen voor backpackers uitgezocht. We hebben de bestemmingen even kort voor je samengevat.

1. Bolivia

De bestemming zelf is niet duur, maar de reis ernaar toe kan wel prijzig zijn. Boek je ticket dus tijdig. Als je er eenmaal bent wordt je overvallen door al  het moois wat het land te bieden heeft.

Bolivia

2. Cambodja

Een van de goedkoopste landen van Zuidoost-Azië. Het is een arm land, dingen als openbaar vervoer zijn er niet super goed geregeld. Dus als jij het aandurft, wordt je getrakteerd op prachtige verlaten stranden, een rijke cultuur en unieke plaatsen met mooie tempelcomplexen.

3. Guatemala

Het is een prachtig land gelegen in Centraal-Amerika, maar soms is het er weleens wat onrustig. Dus zoek van te voren goed uit welke plekken veilig zijn om naartoe te reizen en wat je moet mijden. Maar als je er eenmaal bent zie je de culturele rijkdom en prachtige natuur met watervallen en vulkanen.

guatemala-ruins-of-tikal_0

4. Indonesië

Reizen naar dit land is niet erg goedkoop, ook de tickets voor binnenlandse vluchten zijn meestal niet tegen budgetprijzen te krijgen. Maar verder is het in Indonesië wel goedkoop. Het is een fascinerend land met culturele rijkdom en prachtige natuur.

5. Laos

Dit is een vrij onbekend land voor backpackers, maar zeker niet minder de moeite waard. De ticket is niet goedkoop, maar wat je er ziet is het allemaal waard. Prachtige tempels, watervallen, glooiend landschap en mooie steden. Let op: je zult er geen prachtige zandstranden vinden.

6. Maleisië

Maleisië staat bekend om haar prachtige natuur, talrijke eilandjes en prachtige stranden. Er heerst een levendige cultuur en reizen naar en door dit land is veilig.

malaysia-scenic-panoramic-top-view-of-tun-sakaran-marine-park

7. Nepal

De meesten van ons zullen bij Nepal denken aan de Himalaya. Door de hoogteverschillen is er ook veel diversiteit in de natuur en klimaat. Het boeddhistische land is vriendelijk voor backpackers en laat je genieten van de rijke cultuur. Overnachten in de steden is makkelijk, daarbuiten wat moeilijker.

8. Nicaragua

Dit Midden-Amerikaanse land is vriendelijk voor je backpackersportemonnee. Je kan er heerlijk rondreizen als je op zoek bent naar ruige natuur, afgewisseld met koloniale steden

9. Peru

Bij Peru zie je de Machu Picchu waarschijnlijk voor je. Zeker de moeite waard om te bezichtigen, maar wel toeristisch. Trek door de prachtige regenwouden langs oude ruines en mooie stranden. Peru staat ook bekend om het heerlijke eten!

machu-picchu-peru-unesco-world-heritage

10. Turkije

Niet te ver vliegen en budgetvriendelijk. Vergeet de toeristische badplaatsen en ga op zoek naar de eeuwenoude historische bezienswaardigheden zoals bijvoorbeeld de ruïnes van Troya en vergeet vooral Istanbul niet. Deze stad biedt zoveel, dat je er wel dagen kunt vertoeven.

Reisprogramma 3 op Reis van BNN stelde vorig jaar ook een top 10 samen die voor de helft overeenkomt met deze van Skyscanner. 3 op Reis had hier ook nog een paar leuke bestemmingen tussen zitten dichterbij huis, namelijk Slovenië, IJsland en Portugal. Waar ga jij naartoe?

Author: Ybo

Share This Post On