Ik ga kamperen en ik neem mee…

kamperen

Je gaat voor het eerst kamperen. Waar moet je op letten? Wat zijn de mogelijkheden? En vooral: wat neem je mee?

De ideale locatie

Als eerste moet je beslissen waar je heen wilt. Wordt het ergens in Zuid-Europa, de Belgische Ardennen of het Verenigd Koninkrijk. Het weer en klimaat spelen bij kamperen logischerwijs een belangrijke rol. Wil je volledig in de natuur zitten of dicht bij de stad?

Hoe ga je kamperen?

Hoe wil je kamperen? Wil je ‘standaard’ met je eigen tentje naar een familiecamping voorzien van alle faciliteiten? Wil je buiten zijn maar er toch enigszins luxe bij zitten, dan kan je kiezen voor glamping op een prachtige camping of bij een boer. Je kunt tegenwoordig op zoveel verschillende manieren kamperen. Wist je dat tegenwoordig kamperen in de stad ook heel populair is? Onze eigen hoofdstad heeft zelfs een speciale camper-camping aan het IJ op een steenworp afstand van het centrum.  Geen zin om met een tent te worstelen? Je kunt natuurlijk ook met de caravan of camper op vakantie.

glamping

Wat neem je mee?

Als je nog geen doorgewinterde kampeerder bent, gebruik dan een handige kampeerchecklist. Zo weet je zeker dat je goed voorbereid op reis gaat. Als je je eigen tent of caravan meeneemt.

En wat heb je verder nodig?

Zorg dan dat je thuis even oefent met de tent opzetten en zaken als inparkeren met je caravan (als er geen mover bij zit waarmee je met een afstandsbediening de caravan parkeert) en hoe je alles goed en veilig installeert. Vergeet ook niet van te voren uit te zoeken met welke wet- en regelgeving je te maken krijgt als je gaat kamperen in zowel binnen- als buitenland. Dit kan je vakantiepret enorm drukken. Bereid je ook voor hoe het werkt qua elektriciteit of koken op gas of wat te doen bij slecht weer met jouw tent, caravan of camper. De ANWB heeft voor de nieuwe en ervaren kampeerder handige tips! Zo kan iedereen goed voorbereid op kampeervakantie.

Author: Ybo

Share This Post On