10 tips mee in de rugzak

Wekenlang van huis, alleen jij en je rugzak. Dat vraagt om enige voorbereiding. We vullen je rugzak met 10 tips:

 1. De juiste papieren
  First things first. Als je niet gearresteerd wilt worden, of onverzekerd rond wilt lopen moet de papierenwinkel in orde zijn. Zoek bijvoorbeeld goed uit of je een visum nodig hebt. Het is ook verstandig om een scan te maken van belangrijke documenten (paspoort, vliegticket, reisverzekering, visum, travellers cheques) en die in je email te bewaren.
 2. Gezondheid boven alles
  Je wilt natuurlijk ook niet ziek worden tijdens je reis. Informeer of je voor het land van bestemming een inenting nodig hebt. Doe dit ruim van te voren want sommige inentingen moeten al een aantal maanden eerder gezet zijn.
 3. Ik ga op reis en neem mee…
  Dan misschien wel de moeilijkste klus, het inpakken. Te veel inpakken is een typische beginnersfout met grote gevolgen. Hoe meer je bij je hebt, hoe meer je lichaam mee moet slepen. Maak daarom gebruik van een checklist of inpaklijst, en neem in ieder geval praktische kleding mee zoals outdoor schoenen, fleecetrui en afritsbroek.
  backpacker-rugzak
 4. Slaap is je beste vriend
  Je moet het reizen niet onderschatten, een goede nachtrust doet wonderen. Stop soms met reizen, investeer in een goed hotel en relax een dagje.
 5. Neem de tijd
  Er is een wezenlijk verschil tussen reizen en vakantie. Het is heel verleidelijk om zoveel mogelijk te willen zien, maar de wereld loopt niet weg. Langzaam reizen loont, geeft mooiere herinnering en het is ook nog goedkoper en veiliger.
 6. Herinneringen zijn voor altijd
  Een reisdagboek bijhouden is niet alleen handig voor later maar ook leuk voor het thuisfront. Dit kan ouderwets op papier of met behulp van de technologie zoals social media of met een van deze (reis)apps.
 7. Werken en reizen combineren
  Een backpack vakantie hoeft niet duur te zijn, maar een groter budget draagt wel bij aan de vakantievreugde. Bovendien kan werken in het buitenland een fantastische ervaring zijn.

  Tijdens het backpacken werken op een Paardenranch in Nieuw-Zeeland.

  Tijdens het backpacken werken op een Paardenranch in Nieuw-Zeeland.

 8. Doe niet wat de reisgids zegt
  Reisgids zijn er met name voor toeristen en raken snel verouderd. Vraag de lokale bevolking of medereizigers om tips.
 9. Alleen op reis is niet eenzaam
  Wees niet bang voor eenzaamheid. Alleen op reis gaan betekent niet dat je alleen hoeft te blijven. Er zijn genoeg leuke mensen en medereizigers te ontmoeten!
 10. Vrijheid, blijheid
  Een duidelijke planning vooraf is mooi maar plannen zijn er ook om te veranderen. Een backpackreis geeft je vrijheid, maak daar dan ook gebruikt van!

backpacken-vrijheid

Author: Ybo

Share This Post On