De 10 die je volgens ons MOET zien (en waarom)

Ieder jaar opnieuw komen alle zichzelf respecterende reisgidsen en websites die zich reizen als hoofdthema hebben gesteld met een lijstje. Meestal een top 10 met plaatsen, landen, evenementen of bezienswaardigheden die je absoluut zou moeten bezoeken. Ofwel omdat er belangrijke of interessante dingen te gebeuren staan op die plek, of omdat een plaats of land up and coming is.

Sloelijn stelde uit al die top 10 lijsten onze eigen top 10 samen;

Brazilië

Op nummer 1 in de lijst van onmisbare bestemmingen voor 2014 van Lonely Planet staat dit jaar Brazilië. Niet zo vreemd als je bedenkt dat daar dit jaar het WK voetbal georganiseerd wordt. En als je portemonnee voldoende gevuld is en je bent een echte voetbalfan zal een trip naar dit Zuid-Amerikaanse land ongetwijfeld op de verlanglijst staan. Wij raden je echter aan juist volgend jaar pas af te reizen naar Brazilië. Alle voordelen van een betere infrastructuur dan voorheen, opgeknapte wegen, parken, stadions en hotelkamers, zonder daar de hoofdprijs voor te hoeven betalen.

brazilie

India

Ook het BNN programma ‘3 op reis’ doet een duit in het zakje met hun 10 topbestemmingen voor 2014. Bij hen op 1; India. Groot, cultureel, goedkoop en de trotse bezitter van een van de zeven wereldwonderen; de Taj Mahal.

taj mahal

Andalusië

Voor wie zo’n prachtig bouwwerk dichter bij huis wil bezoeken, raden wij het Alhambra in Granada aan. Het verhaal gaat dat de inspiratie voor de waterpartij voor de Taj Mahal, waardoor er een prachtige weerspiegeling ontstaat, komt van het Moorse paleis in Zuid-Spanje.

andalusië

Portugal

Ook van de goedkoopste vakantielanden binnen Europa bestaat er een lijstje. En geheel naar verwachting wordt deze lijst gedomineerd door Oost-Europese landen. De, op het eerste oog, grote verrassing op deze lijst is de nummer 10; Portugal. Met haar prachtige stranden in de Algarve en steden als Lissabon en Porto in het binnenland, biedt ze elke bezoeker iets wils. En tegen zeer vriendelijke prijzen naar het blijkt.

Azenhas do Mar

Nepal

Columbus reismagazine heeft, met behulp van haar lezers, een lijst samengesteld van landen wereldwijd die het goedkoopst zijn. Op deze lijst zijn veel Aziatische landen te vinden, met als aanvoerder Nepal. Hoewel de lijst al dateert uit 2010 is er geen reden om aan te nemen dat er veel verschuivingen hebben plaatsgevonden. Als je niet naar Nepal gaat vanwege de lage kosten, dan toch in ieder geval voor de inwoners. In de top 10 van vriendelijkste mensen ter wereld zou de Nepalees, in onze lijst, zonder twijfel bovenaan staan.

nepal sloelijn

Rotterdam

The city that never sleeps, New York, komt tot onze verbazing in de lijst van Rough Guides dit jaar niet voor. Maar in de top 10 van te bezoeken steden staan wel plaatsen in bijvoorbeeld Ukraine, Zweden en zelfs Kazachstan. Maar wij willen graag bijzondere aandacht schenken aan de nummer 8; Rotterdam. Ons eigen Rotterdam heeft haar plaats met name te danken aan haar architectuur en culinaire aanbod. En terecht. Dus voor de volgende stedentrip misschien toch een tripje naar de Maasstad overwegen?

rotterdam sloelijn

Eilanden

In een opsomming van hitlijsten onder reisbestemmingen mag een lijst met eilanden niet ontbreken. Voor veel reislustigen onder ons staat een bezoek aan een zogeheten bounty eiland hoog op het verlanglijstje. De Seychellen, Malediven of Mauritius allemaal even prachtig en stuk voor stuk droombestemmingen, maar vaak met een behoorlijk prijskaartje. Er is ergens op deze aarde zo’n droombestemming waar Nederland aan Frankrijk grenst; St. Maarten. De zee is er blauwer dan blauw, de stranden parelwit en je vindt er de prachtigste resorts, direct aan het strand. Op zoek naar zo’n plek dichter bij huis? Dan moet je naar Malta om over te varen naar Gozo; dé parel in de Middellandse Zee.

 sint maarten sloelijn

Cruises

Een reissegment dat meer en meer aan populariteit wint is die van de cruises. Het imago van pensioengerechtigden op een schip dat over de Rijn of door de Middellandse Zee vaart is achterhaald. Niet zelden lijken cruiseschepen op hypermoderne hotels, die zijn uitgerust met alles wat een doorgewinterde vakantieganger wensen kan. Hillman Wonders, een Amerikaanse reisboekenschrijver met een reiservaring waar je u tegen zegt, is verantwoordelijk voor de cruisereizen top 10. Bij hem staat Antartica met stip op 1. Maar ook de Galapagos eilanden, de fjorden van Noorwegen en de Mexicaanse Riviera beveelt hij met veel overtuiging aan.

 

SONY DSC

 

Australië

Als hekkensluiter van deze Sloelijn top 10 raden wij een absoluut unieke plek op aarde aan, een heel continent; Australië. Op dit continent vindt je natuurschoon die nergens anders op deze aarde te vinden is, met als absolute bucket-list bestemming het Great Barrier Reef. Niet voor niets de kraamkamer van de zeeën genoemd en met teloorgang bedreigd, dus er is haast bij.

australie sloelijn

Goede reis, waar de reis ook heen moge gaan!

Author: Ybo

Share This Post On