Actieve vakantie in kleurrijk Sri Lanka

Eerder schreven we al over populaire wandelvakanties in Europa, zoals Groot Brittannië, Griekenland, Turkije en in wijnlanden zoals Italië en Frankrijk. Een land waar je ook goed terecht kunt voor een bijzondere wandelvakantie is het kleurrijke Sri Lanka.Het land kent namelijk een diverse soorten landschappen. Het centraal gelegen berggebied leent zich goed voor wandeltochten, maar ook de verschillende natuurparken zijn een bezoek waard. Een actieve tour door het land kun je vervolgens ontspannen afsluiten met een aantal dagen op een van de mooie stranden van Sri Lanka.

Colombo

Vanuit de hoofdstad Colombo zijn er volop mogelijkheden wandeltochten te maken in bergachtige gebieden of langs de bekende theeplantages van het land. Met een verblijf in de hoofdstad kunnen wandelingen door de indrukwekkende natuur afgewisseld worden met het leven in de stad. Een bezoek aan de Pettah, een marktwijk in Colombo waar de Oosterse sfeer nog voelbaar is mag dan zeker niet ontbreken.

sri-lanka-tours-m106

Trektocht

Heeft een trektocht door het land meer je voorkeur? Dan zijn er veel individuele of groepstochten te boeken die je vaak grotendeels te voet aflegt. Wandelingen door de natuur en het hooggebergte kun je afwisselen met bezoeken aan boeddhistische tempels en dorpjes. Het koloniale verleden van Sri Lanka is nog goed zichtbaar in de cultuur, bijvoorbeeld door de historische koningsteden. Een trektocht door het Sinharaja-regenwoud of een bezoek aan een van de natuurparken is een aanrader wanneer je olifanten, apen en luipaarden wilt spotten.

Wandelroutes in Sri Lanka


Grotere kaart weergeven

Bezienswaardigheden

Een rondreis door Sri Lanka hoeft natuurlijk niet altijd te voet. Er zijn ook mogelijkheden om (individueel of in een groep) in het land rond te reizen met een touringbus. Het land is ook een goede bestemming voor surfers door de prachtige stranden. Mirissa is een bekende plek om te surfen, maar ook om een excursie te nemen om walvissen of dolfijnen te kijken. Een andere aanrader is Yala National Park, waar je een nachtsafari kunt maken. In het park leven olifanten, krokodillen, waterbuffels en pauwen op de savannen. Tot slot mag ook een bezoek aan de oudste stad van Sri Lanka Anuradhapura niet ontbreken.

Klimaat

SriLanka_Natuur

Bron: Flickr

De beste reistijd voor Sri Lanka, als je het hele land wilt doorreizen, is in maart en februari. Het land kent namelijk twee moessonseizoenen Yala en Maha. Tussen mei en juli is het de regentijd In het zuidwesten van het land (Yala), waarna het noordoosten in november tot en met januari (Maha) aan de beurt is. In de tussen gelegen periode is het een droge en hete zomer, waardoor het klimaat voor voor een actieve vakantie niet geschikt is. Reis je liever in een andere periode van het jaar, dan kun je ook alleen het zuidwesten bezoeken van september t/m maart of het noordoosten maart t/m september.

Gemiddelde temperatuur in Sri Lanka Oost

SriLanka Oost

 

 

Gemiddelde temperatuur in Sri Lanka West

Sri LankaWest

 

 

Kijk hier voor meer tips over reizen in Azië

Author: Ybo

Share This Post On