3 manieren voor een voordelige vakantie

Wanneer je op vakantie gaat, doe je dit natuurlijk graag zo goedkoop mogelijk. Veel verblijven zijn behoorlijk aan de prijs en drukken dus op je budget. Daarom doen we hier drie suggesties waarmee je jouw vakantie voordeliger kan maken.

1. Couchsurfing

Deze manier van onderdak vinden is gebaseerd op de gastvrijheid van mensen. Het is een sociaal netwerk op internet waarop wereldwijd mensen een slaapplaats aanbieden voor één of meer nachten. Daarnaast kun je zelf ook een slaapplaats of een rondleiding door je plaats aanbieden. Goedkoop (gratis) en gezellig dus!

2. Huizenruil

Huizenruil is een vorm die in België steeds meer in opkomst is. Wereldwijd doen er al zo’n 43.000 aan. Het concept is eigenlijk precies wat de naam zegt: je ruilt van huis voor een afgesproken periode en voorkomt op die manier kosten.

3. Homestay

Zeker wanneer je voor langere tijd op reis gaat, is een homestay zoeken een goede optie om je kosten zoveel mogelijk te drukken. Probeer bij een (lokale) familie thuis te logeren. Dit is vaak heel goedkoop en levert je ook nog eens een goed inzicht op in het echte lokale leven, waar ook ter wereld!

Author: Ybo

Share This Post On