Checklist voor de mooiste vakantiefoto’s

Een lijstje met wat je allemaal mee moet nemen op vakantie heb je ongetwijfeld al klaarliggen. De vliegtickets, voldoende kleding, zonnebrandcrème en meer van die zaken die je echt niet mag vergeten. Het fototoestel zal er bij de meeste mensen ook op staan, maar wie tijdens de vakantie echt goede foto’s wil maken zou daar eigenlijk een aparte checklist voor moeten maken. Hierop kun je vermelden waar je aan moet denken om onderweg zo goed mogelijk te fotograferen. Geen idee wat je daar allemaal op zou moeten zetten? Wij geven je vast een paar ideeën.

 

fotografie-apparatuur

 

De juiste apparatuur

Dat klinkt als een logisch begin en dat is het natuurlijk ook. Maar de voorbereiding van een vakantie is het perfecte moment om al je apparatuur nog eens goed na te kijken. Moeten de lenzen misschien worden schoongemaakt? Heb je nog genoeg rolletjes of en geheugenkaarten? Past alles nog in je fototas? Dit is het juiste moment om het te checken, want in andere landen kun je vaak minder goed aan de juiste spullen komen.

Wat wil je fotograferen?

Hoewel spontane foto’s vaak de mooiste zijn, is het toch goed om voor vertrek alvast na te denken over wat je precies wilt gaan fotograferen. Ben je vooral veel in steden dan kan bijvoorbeeld een extra groothoeklens geen overbodige luxe zijn. Ga je de natuur in, dan is dit misschien het moment om een extra telelens te kopen.

Ken je je camera wel zo goed?

Om snel de juiste foto’s te kunnen maken, is het belangrijk dat je de functies van je camera goed kent. Ken je nog niet ieder knopje en elke instelling, neem hier dan eens goed de tijd voor. Experimenteer ook gerust, zodat je eenmaal op vakantie op elk moment weet hoe je dat het beste vast kunt leggen.

Vergeet alles wat je geleerd hebt

Misschien wat tegenstrijdig in vergelijking met de vorige punten, maar worden de mooiste dingen vaak niet bereikt door van de gebaande paden af te gaan? Gun jezelf daarom af en toe de vrijheid om volledig op je intuïtie te fotograferen, de resultaten zijn vaak verrassender dan je denkt!

Author: Ybo

Share This Post On