Hier moet je aan denken als je op wintersport gaat

Nu de zomervakantie er weer bijna opzit, kijken veel Nederlanders alweer uit naar de wintermaanden en dan met name naar wintersport. Veel mensen gaan met de eigen auto, een leaseauto of een huurauto op wintersport. Tijdens de winter zijn de omstandigheden echter dusdanig dat je met een aantal zaken rekening moet houden.

Zeker in het buitenland kun je veel te maken krijgen met lage temperaturen, gladheid en pekel. Ook kun je in de situatie terecht komen dat je door de sneeuw moet rijden. Let daarom op de volgende zaken:

Winterbanden

Een absolute must wanneer je op wintersport gaat. In 2012 zijn tientallen winterbanden getest door de ANWB. Als je nieuwe nodig hebt, is het dus aan te raden eens een kijkje te nemen bij de resultaten.

Sneeuwkettingen

Op plaatsen waar veel sneeuw en ijs ligt, kunnen sneeuwkettingen echt een uitkomst zijn. Je hebt hiermee namelijk veel meer grip dan met banden die zijn ingespoten met een bandenspray. Ook hier deed de ANWB testen mee. Op één merk na scoren de kettingen goed. Wanneer je dus veilig op wintersport wilt, zijn sneeuwkettingen zeer aan te bevelen.

Onderhoud

Naast de extra maatregelen die je treft, is het natuurlijk ook belangrijk dat je auto motorisch in orde is. Zorg dan ook dat je dealer de auto een onderhoudsbeurt geeft voor je op wintersport gaat. Zo sluit je alle kleine risico’s uit.

Author: Ybo

Share This Post On