6 belangrijke zaken over vakantie met een leaseauto

Veel leaserijders gaan in de zomermaanden weer naar het buitenland op vakantie. Veel van hen nemen dan ook de leaseauto mee. Het is dan ook belangrijk om een aantal zaken te weten voor u zorgeloos op vakantie kunt. Eerder schreven we ook al over de voordelen van op vakantie gaan met een huurauto.

Hier zetten we zes belangrijke kwesties bij een leaseauto op een rij:

Verzekering

In de meeste landen ben je met de leaseauto verzekerd. Op de groene kaart kun je precies zien welke landen dit zijn. Wanneer je bestemming niet op de kaart staat, moet je even contact opnemen met de leasemaatschappij. Neem voor alle zekerheid een machtiging mee op reis, de leaseauto staat immers niet op jouw naam, maar op die van de maatschappij.

Andere bestuurders

Officieel is er één persoon bestuurder bij een leasecontract, maar in de meeste gevallen mag bijvoorbeeld uw partner ook rijden. Check dit goed bij de leasemaatschappij.

Tanken

Natuurlijk moet je op vakantie regelmatig tanken. Brandstof kan in het buitenland een andere naam hebben en er zijn zelfs andere typen brandstof. Euro ’95 is bijvoorbeeld niet hetzelfde als E10. Kijk voor u gaat goed op de site van de ANWB om problemen te voorkomen.

Tankpas

Veel leaserijders leasen de brandstof mee en tanken daarom met een tankpas. De werkgever moet aangeven of deze in binnen- en/of buitenland te gebruiken is. Met een buitenlandpas kun je bij alle DKV-tankstations tanken.

Bijtelling

Privékilometers zijn voor eigen rekening. Wanneer je per jaar meer dan 500 kilometer privé aflegt, moet je rekening houden met bijtelling.

Regels

In het buitenland heb je te maken met een aantal regels voor leaseauto’s. Zo moet je bijvoorbeeld in Frankrijk verplicht zelf een alcoholtest in de auto hebben en in Spanje moet je reservelampjes meenemen. In Oostenrijk moet je dan weer een veiligheidshesje binnen handbereik hebben en in Portugal is het verboden om fietsen achterop de auto te dragen. Kijk goed naar deze tips.

Author: Ybo

Share This Post On