Bereik je vakantiebestemming met een huurauto

Jaarlijks reizen Nederlanders heel wat kilometers om op hun vakantiebestemming aan te komen. Maar wat doet u wanneer u thuis een kleine, zuinige auto rijdt? In ons land is het natuurlijk een bewuste keuze, goed voor het milieu en de portemonnee. Want; lage uitstoot, geen wegenbelasting en een lage bijtelling als u leaset.

Steeds meer mensen rijden daarom in zuinige auto’s. Praktisch op vakantie gaan is er echter met zo’n compacte auto niet bij. Om mensen en bagage te vervoeren moet u dan uw hele auto plus een dakkoffer vol proppen. Dat lijkt niet erg verantwoord wanneer u met het hele gezin bijvoorbeeld naar het zuiden van Frankrijk of Spanje wilt reizen.

Wanneer u over een compacte auto beschikt, is een huurauto een veiliger alternatief. Al in 2010 schonk brancheorganisatie BOVAG hier aandacht aan door bij de grens 4 royale huurauto’s gratis weg te geven. Vier gezinnen konden zo met voldoende ruimte en meer motorvermogen hun vakantiebestemming bereiken.

Er zijn voldoende autoverhuurbedrijven die over zulke royale huurauto’s met navigatiesysteem, airconditioning en trekhaak beschikken waarmee u veilig op weg kunt. Eenmalig op uw vakantiebestemming kunt u de huurauto gebruiken om de omgeving te verkennen. Kijk wel goed bij het autoverhuurbedrijf na naar welke landen u met de huurauto mag rijden. Autoverhuurbedrijven als Europcar en Multirent hebben hier duidelijke regels aan verbonden. Meld dus altijd van tevoren dat u met de auto naar het buitenland wilt en informeer naar regels en verzekeringen.

Author: Ybo

Share This Post On