Populaire wandelvakanties

Wandelvakanties zijn nog steeds erg populair onder Nederlandse toeristen. Veel Nederlanders kiezen er voor om de mooie plekjes op deze wereld te voet te bezoeken en verkennen. Sloelijn zet een aantal populaire wandelvakanties voor je op een rij.

Groot-Brittannië

De landen die samen Groot-Brittannië vormen zijn een perfecte plaats om een wandelvakantie door te brengen. Schotland, Ierland, Engeland en Wales hebben prachtige gebieden die bij uitstek geschikt zijn om te voet te ontdekken. Een ander groot voordeel: binnen een uur vliegen ben je er! In Engeland zijn vanzelfsprekend de meeste uitgestippelde wandelroutes. Alleen al rondom de Cornwall Coast is ontzettend veel moois te zien. Tijdens een wandelvakantie door één van de Britse landen ontdek je dat deze landen veel meer zijn dan de grauwe industriesteden.

Het is wel belangrijk om je qua outfit goed voor te bereiden op Groot-Brittannië gezien de matige weersomstandigheden waar het land vaak mee te maken heeft. Groot-Brittannië en regen gaan namelijk hand in hand. Tip nummer één is dan ook om een regenpak aan te schaffen voordat je op pad gaat. Minimaal een regenjas, maar een bijpassende broek is geen overbodige luxe.

Wijnwandelen

Onder de echte Bourgondiërs is het zogenaamde ‘wijnwandelen’ populair. Wijnwandelreizen kenmerken zich als een combinatie van ontspannen wandelen, het proeven van heerlijke wijnen en het bezoeken van wijnkelders in combinatie met lekker eten en het overnachten in een comfortabele accommodaties. Voor de echte wijnliefhebbers zijn de bekende wijnstreken in Frankrijk en Italië hiervoor uitermate geschikt.

Wijnwandelen-tour

Een handige tip wat betreft de uitrusting voor dit type wandelen zijn nuttige accessoires. Wat is er nou leuker en lekkerder als je tijdens het wandelen nog kunt genieten van de wijn die je zojuist bent tegengekomen in een van de prachtige wijngaarden. Je hebt daar een heerlijke wijn geproefd en je zou daar maar wat graag onderweg een slokje van willen nemen. En hele fles is niet handig en een glas draagt niet gemakkelijk. Een draagbare veldfles of bidon biedt de ideale uitkomst. Zo kun je op weg naar de volgende wijngaard nog genieten van de heerlijke wijn uit een van de eerder bezochte wijngaarden.

Turkije en Griekenland

Veel Nederlandse toeristen trekken ieder jaar naar Turkije en Griekenland voor een zon-, zee- en strandvakantie. Maar deze landen hebben ook veel te bieden op het gebied van wandelvakanties. De ongerepte binnenlanden zijn perfect geschikt voor de avonturier. De prachtige en robuuste landschappen bieden veel uitdaging en schoonheid, en de azuurblauwe zee is nooit te ver weg. Een wandelvakantie in deze landen is de ideale manier om de echte pracht en praal van het land te vinden.

Belangrijk  bij een wandelvakantie zijn de schoenen. Voor Turkije en Griekenland geldt dat het beschikt over wisselend maar bovenal robuust landschap. Voor een ideale wandeling zonder klachten is een goede wandelschoen belangrijk. Eentje met een goede contrefort, voetbed en zool. Dit hoeft echter niet duur te zijn, aangezien je ook voor een acceptabel bedrag kwalitatief goede wandelschoenen kunt kopen. Deze zijn vaak ook niet meteen zo stug wat perfect past bij een wandeling op vakantie. Geen lompe en zware schoenen, maar soepele en lichte wandelschoenen.

Author: Ybo

Share This Post On