Ik ga op vakantie en neem mee..

Een groot deel van Nederland vertrekt in de komende maanden weer naar het buitenland voor een welverdiende vakantie. Eenmaal aangekomen op de plaats van bestemming, komt men er vaak achter dat er toch iets thuis is blijven liggen wat eigenlijk mee had gemoeten. Om dat te voorkomen hebben we een aantal tips voor je op een rij gezet.

  • Allereerst: gebruik een checklist! Op internet zijn er honderden te vinden. Een zeer uitgebreide staat bijvoorbeeld op de website van Single2Travel. Je hebt ongetwijfeld niet alles nodig van deze lijst, dus maak alvast een selectie. Om een heel specifieke lijst samen te stellen, kun je terecht op Samoon.nl. Vul een aantal gegevens in en je krijgt een gepersonaliseerde lijst van spullen die je nodig hebt.

 

  • Een van de belangrijkste dingen die je meeneemt op vakantie, is natuurlijk je kleding. Voor verschillende bestemmingen heb je nu eenmaal verschillende kleding nodig. Ga je bijvoorbeeld backpacken op een tropische bestemming, zoals Zuid-Oost Azië, dan is het verstandig om goede kleding mee te nemen. Bij dit soort reizen kom je vaak in jungles en heb je last van (malaria)muggen. Zonder lange broek kan het daar wel eens vervelend zijn. Neem daarom voorzorgsmaatregelen en zoek uit welke kleding je nodig hebt. Daarnaast kan het ook in de avonden flink koud worden, zorg daarom dat je ook daarop goed voorbereid bent! Een lekker dikke fleecetrui is ideaal en zorgt er voor dat je lichaam op de juiste temperatuur blijft. Daarnaast zijn fleecetruien perfect voor backpackers, aangezien het sneldrogend en zeer licht materiaal is. Bever Outdoor en Travel heeft een ruim aanbod van dit soort fleecetruien.

 

  • Vergeet vooral ook niet om al je reisdocumenten uitgeprint bij je te hebben voor je vertrekt. Zet ze vervolgens ook in je e-mailbox, zodat je ze snel bij de hand hebt mocht dit nodig zijn. Overal ter wereld beschikt men tegenwoordig wel over de mogelijkheid om gebruik te maken van internet via WiFi punten of internetcafés.

Author: Ybo

Share This Post On