3 redenen om Airbnb te ontdekken

De hotelindustrie kijkt al enige tijd met argusogen richting het opkomende fenomeen Airbnb. Deze website biedt een alternatief voor reguliere hotelboekingen en kan je wereldwijd onderdak bieden. Van slaapkamers tot complete appartementen. Lees hier meer over het fenomeen en 3 redenen om tijdens je volgende trip gebruik te maken van Airbnb.

Bij Airbnb kun je terecht voor de meest uiteenlopende overnachtingsplaatsen. Kastelen, treehouses, eilanden en zelfs compleet Liechtenstein kun je er reserveren. Iedereen kan een ruimte aanbieden. Het initiatief startte in 2008 en wordt steeds populairder. Lees hieronder waarom.

1. Je ontwijkt de meest toeristische stukken

Wanneer je op reis gaat, kom je via reguliere hotels en hostels nogal snel terecht in de bekende tourist traps en te dure restaurantjes. Als je via Airbnb iets regelt, zie je vaak plaatsen waar alleen ‘locals’ komen. Hierdoor krijg je de echte ervaring van een bepaalde stad of een bepaald land mee, in plaats van de standaard toeristische plekken. In Parijs is dit bijvoorbeeld heel sterk. Dit is ook meteen de populairste bestemming van Airbnb. Veel toeristen zijn wel klaar met het toeristische Parijs en duiken liever in het leven zoals de echte Parijzenaren dat leiden.

2. Het is financieel aantrekkelijk

Waar hotels en hostels in bekende steden vaak behoorlijk aan de prijs zijn, kun je via Airbnb vaak goedkopere mogelijkheden vinden. Bij iemand thuis een kamertje huren is dan vaak aantrekkelijker dan een hotelkamer.

3. Je wordt verrast

Zeker wanneer je van een beetje avontuur houdt, is Airbnb een aanrader. Je weet nooit helemaal waar je terecht komt, maar dit kan juist verrassend goed uitpakken. Aan de andere kant: als je niet van verrassingen houdt, houd het dan vooral bij een standaard hotelletje!

Author: Ybo

Share This Post On