De beste camera’s voor op vakantie

Een onvergetelijke vakantie wil je jezelf zo lang mogelijk blijven herinneren. Een belangrijke manier om dit te doen, is door mooie foto’s te maken tijdens je trip. Daarom geven we hier een aantal tips waar je op moet letten bij het kopen van een camera.

De meeste mensen kiezen voor een digitale camera. Deze zijn het handigst te bedienen en leveren toch zeer goede foto’s onder allerlei omstandigheden. Let bij de aanschaf van zo’n camera op de volgende zaken:

- Megapixels: Veel mensen denken dat meer megapixels ook meteen betere foto’s betekent. Dit is niet zo. Alles boven de 8 megapixel moet gewoon foto’s van prima kwaliteit leveren. De echte kwaliteit wordt bepaald door de lens.

- Zoom: Sommige mensen hechten waarde aan een goede zoomfunctie. In veel situaties kan dit dan ook goed van pas komen. Laat je hierbij niet foppen door de functie ‘digital zoom’. Negeer deze en kijk vooral naar hoeveel ‘optical zoom’ een camera aankan.

Kijk voor een uitgebreider artikel over digitale camera’s voor op reis deze website.

Author: Ybo

Share This Post On