De beste vakantiebestemmingen van Nederland

Wil je er graag lekker tussen uit, maar heb je geen zin om naar het buitenland te gaan? Geen nood! Nederland heeft genoeg plaatsen waar je jezelf en je familie weken kunt vermaken.

Zeker voor een gezin met (jonge) kinderen kan een vakantie in Nederland extra aantrekkelijk zijn. Dit onder meer vanwege de kortere reistijd.

Gevarieerd Zeeland

De provincie Zeeland biedt natuurlijk zee en strand, maar ook liefhebbers van kunst en cultuur kunnen hier hun hart ophalen. Zo kun je een rondleiding nemen door de traditionele dorpen en steden van deze provincie. Ook kun je er heerlijk wandelen en zijn er tal van musea die het bezoeken meer dan waard zijn.

Uitwaaien op Ameland

De Waddeneilanden zijn een bijzondere bestemming. Vooral op het eilandje Ameland is het heerlijk uitwaaien op het strand of tijdens een fietstocht door dit prachtige gebied. In de maand november is het er kunstmaand en zijn er over het hele eiland kunstwerken van alle kunstenaars die het eiland rijk is te zien.

Flora en fauna op de Veluwe

Liefhebbers van flora en fauna doen er goed aan om de Veluwe eens te bezoeken. Dit is het grootste natuurgebied van ons land. Het gebied is rijk aan stuwwallen uit de Saalien-ijstijd en één van deze wallen is met 110 meter het hoogste punt van Nederland als we het heuvelachtige gebied in Zuid-Limburg (overigens ook een topbestemming!) niet meetellen.

Author: Ybo

Share This Post On