10 redenen om naar Azië op vakantie te gaan

In deze nieuwe rubriek zetten we steeds een werelddeel in de spotlights en geven we 10 redenen om er heen op vakantie te gaan. Deze argumenten zullen we ondersteunen met beeldmateriaal. In deel I: Azië.

1. Lekker eten: de Aziatische keuken wordt gekenmerkt door rijst, noodles, vis, vlees en heerlijke groenten.

2. Vietnam: een land met een recente, zeer boeiende en indrukwekkende geschiedenis. Bovendien kun je er voor alles terecht: cultuur, strand en mooie steden.

3. Thailand: al jaren de meest populaire Aziatische bestemming. Combineert dezelfde facetten als Vietnam, alleen is al een stukje meer toeristisch. Bovendien zijn er ontelbare prachtige boeddhistische tempels.

4. Aardige mensen: in Azië voel je jezelf als toerist zeer welkom. Zeker in de wat minder toeristische oorden ontvangt men je met open armen.

5. Goedkoop: voor veel backpackers een reden om in (zuid-oost) Azië te gaan rondtrekken. Het is zeer betaalbaar en dus kun je het er lange tijd uithouden voor relatief weinig geld.

6. Cambodja: een van de armste landen ter wereld, maar rijk aan culturele hoogtepunten. Zo zijn er de indrukwekkende Killing Fields uit de tijd van Pol Pot en het gigantische tempelcomplex van Angkor

7. Eenvoudig landen combineren: wanneer je naar Azië reist, kun je eenvoudig meerdere landen aandoen. De eerder genoemde landen worden bijvoorbeeld door heel veel mensen gecombineerd.

8. Doorreizen naar andere continenten: ook doorreizen naar andere continenten is populair. Ben je eerst een maand in Azië geweest, dan ben je binnen een paar uur vliegen in Australië of Nieuw-Zeeland.

9. Veelzijdig: Azië is een extreem veelzijdig continent. Je vindt hier de armste gebieden, maar ook moderne steden. Zo doe je tijdens een rondreis op dit continent ontzettend veel indrukken op!

10. Nachtleven: wanneer je van uitgaan houdt, ben je in Azië op veel plaatsen ook op het juiste adres. Vooral in de grote steden is een groot aanbod aan nachtclubs en discotheken, waar je de hele nacht door feest kunt vieren. Ook zijn er aan de kust veel full moon party’s, die je zeker niet mag missen!

Author: Ybo

Share This Post On