Waarom Tripadvisor?

De hele wereld is aan digitalisering onderhevig en de reisbranche is daar zeker geen uitzondering op. De reisgidsen van weleer hebben inmiddels geduchte online concurrentie van verschillende sites en applicaties. Tripadvisor is misschien wel de allergrootste. Daarom vandaag: waarom Tripadvisor?

Tripadvisor is een soort online reisgids met wereldwijd 50 miljoen gebruikers per maand. Op de website zijn tips te vinden over alle plaatsen in de wereld. Hotels, hotspots, restaurantjes. Al deze dingen worden beoordeeld op Tripadvisor. Onderzoek onder 3.641 gebruikers toont aan dat 69 procent van deze reviews ‘zeer tot extreem accuraat’ zijn. 92 procent van de ondervraagden reageerde bevestigend op de stelling dat Tripadvisor ze heeft geholpen bij de keuze voor het juiste hotel tijdens een reis.

Voordelen ten opzichte van reisgids

Tripadvisor heeft daarnaast een aantal voordelen ten opzichte van ‘traditionele’, papieren reisgidsen. Zo kun je verschillende uitgeschreven reviews lezen over alle zaken waar je als toerist mee te maken hebt: bezienswaardigheden, accommodaties, restaurants enzovoort. In een normale reisgids moet je het meestal doen met één beoordeling. Ook zijn de reviews vaak up-to-date, waar dat in een boekje natuurlijk maar de vraag is. Binnen Tripadvisor kun je eenvoudig zoeken naar wat je wenst en je krijgt direct de tips die het beste bij die wensen passen. Het enige dat je nodig hebt is een smartphone of tablet en internet.

Tripadvisor City Guide

Sinds kort heeft Tripadvisor ook een officiële City Guide. Hiermee ontdek je de leukste plekjes in alle steden van de wereld. Zie het filmpje hieronder!

Author: Ybo

Share This Post On