Bed & Breakfast in Nederland

Onder Bed & Breakfast verstaan we een overnachting in een hotel of appartement, waarbij de volgende dag het ontbijt zit inbegrepen in de prijs. In Nederland is het fenomeen ook wel bekend onder de naam Ontbijt & Logies.

Bed & Breakfast is van oudsher vooral populair bij Europeanen. Het begon een eeuw geleden als een populaire manier om wat extra geld te verdienen, aangezien de economie het in die tijd vrij slecht deed. Er was veel vraag naar goedkope overnachtingen inclusief ontbijt. Na een tijdje verdwenen B&B’s echter naar de achtergrond door de opkomst van motels en hotels.

Deze trend lijkt zich nu om te draaien en Bed & Breakfast wordt vandaag de dag steeds populairder. Het is voor veel mensen de ideale manier om goedkoop een overnachting met ontbijt te boeken. Als Nederlanders willen natuurlijk ook graag een centje besparen en het is in Nederland dus ook vrij populair.

In 2009 waren er in Nederland al ruim 5000 Bed & Breakfast locaties en dit aantal is sinds 2009 alleen maar toegenomen. Uit enquêtes blijkt bovendien dat veel Nederlanders Bed & Breakfast gelegenheden erg leuk vinden, omdat ze vaak in andere omgevingen staan als hotels. Je krijgt als gast vaak meer te zien van de cultuur en het leven in een bepaalde stad of plaats.

Toch blijkt uit dezelfde enquêtes ook dat de prijs voor de meeste Nederlanders weldegelijk het belangrijkst is, ook het inbegrepen ontbijt wordt gezien als een groot voordeel van Bed & Breakfast. Reizigers hebben bovendien het gevoel dat de gastvrijheid bij Bed & Breakfast gelegenheden vaak hoger ligt dan de gastvrijheid in hotels.

Als je zelf op zoek wilt naar een Bed & Breakfast gelegenheid, dan kun je het beste online zoeken naar Bed & Breakfast locaties, bijvoorbeeld met Google. Er zijn vele websites te vinden die Bed & Breakfast locaties aanbieden en het is vaak erg eenvoudig om recensies van de desbetreffende locaties te vinden. Je kunt dus direct controleren of een Bed & Breakfast gelegenheid geschikt is voor een overnachting.

Het is wel verstandig om voor de boeking even goed te controleren of de locatie inderdaad in het juiste deel van de stad of de plaats ligt, omdat het anders misschien lastig kan zijn bij de B&B te komen. Ook het controleren van de locatie is tegenwoordig echter erg eenvoudig met online hulpmiddelen als Google Maps.

Author: Ybo

Share This Post On