Reislustig Nederland

Onderzoeksbureau NBTC-NIPO Research heeft het onderzoek recente ContinuVakantieOnderzoek (CVO) gepubliceerd. Uit het onderzoek is gebleken dat we dit jaar net iets vaker op vakantie zijn gegaan dan vorig jaar. Echter is Nederland als vakantiebestemming niet populairder geworden. Nederlanders staken net iets vaker de grens over.

Uit het onderzoek is gebleken dat 82 procent  van de ondervraagden een of meer keer op vakantie zijn geweest. In totaal zijn we 36 miljoen keer op vakantie geweest waar we in totaal 15 miljard euro uit hebben gegeven. Dit is overigens ongeveer evenveel als vorig jaar.

De meeste Nederlanders kiezen ervoor om Nederland te verlaten. Dit zal te maken hebben met het Nederlandse klimaat. Zo zijn winters koud en zomers wel warm maar benauwd warm, terwijl het klimaat in andere landen vaak warmer is maar tevens ook beter uit te houden. Steeds meer reizigers kiezen ervoor om met het vliegtuig op vakantie te gaan. Veel vliegtuigmaatschappijen maken gebruik van lowbudget vliegtickets. Zoals bijvoorbeeld ryanair en transavia, daarnaast zijn er ook veel bedrijven die reclame maken met de goedkoopste manieren van reizen  zoals bijvoorbeeld cheaptickets. Bedrijven zoals NL TRAVEL maken het mogelijk online je reis te boeken en te reserveren. Steeds meer reizigers boeken een reis via het internet, doordat het internet een duidelijk beeld geeft over de vakantie. Veel reizigers willen graag zien waar ze terecht komen en vinden het fijn om beoordelingen te lezen.

Author: Ybo

Share This Post On